Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Wat zijn de oorzaken van de slechte koelprestaties van koeleenheden?
Evenementen
Contacteer ons
86-20-86166280
Contact nu

Wat zijn de oorzaken van de slechte koelprestaties van koeleenheden?

2024-04-18

Het laatste nieuws van het bedrijf over Wat zijn de oorzaken van de slechte koelprestaties van koeleenheden?

Wat zijn de redenen? voor de armen koeling prestaties van koelinstallaties?

 

1. koelmiddel lekken

 Foutanalyse  Na een koelmiddellek in het systeem is de koelcapaciteit onvoldoende, de zuig- en uitlaatdruk is laag,en het intermitterende "squeaking" geluid van de luchtstroom kan worden gehoord op deuitbreidingsklepHet is een veel groter probleem dan gewoonlijk.verdamperAls het uitbreidingsklepgat wordt vergroot, verandert de zuigdruk nog steeds niet aanzienlijk.de evenwichtsdruk in het systeem is over het algemeen lager dan de verzadigingsdruk die overeenkomt met dezelfde omgevingstemperatuur;.

 Oplossing  Na het lekken van koelmiddel moet u niet haasten om het systeem met koelmiddel te vullen.  In plaats daarvan dient u onmiddellijk het lekpunt te identificeren en te repareren voordat u het systeem met koelmiddel vult.

 

2. Overmatig vullen van koelmiddel na onderhoud

 Foutenanalyse  Als de hoeveelheid koelmiddel die in het gerepareerde koelsysteem is ingevuld, de capaciteit van het systeem overschrijdt, neemt het koelmiddel een bepaald volume van het koelsysteem incondensatorDe zuig- en uitlaatdrukken zijn over het algemeen hoger dan de normale drukwaarden.de verdamper zal niet goed bevriezen, en de koeling in het magazijn zal traag zijn.

 Oplossing  Volgens de werkwijze moet het excessief koelmiddel bij de hoge druk afsluitklep een paar minuten worden uitgeschakeld voordat het vrijkomt.de restlucht in het systeem kan ook samen worden vrijgegeven.

 

3Er is lucht in.het koelsysteem

 Foutenanalyse  Lucht in het koelsysteem vermindert het koelefficiënt.Het opvallende verschijnsel is dat de zuig- en uitlaatdrukken toenemen (maar de uitlaatdruk is niet hoger dan de nominale waarde)Door de aanwezigheid van lucht in het systeem stijgen zowel de uitlaatdruk als de temperatuur.

 Oplossing  Na een paar minuten uitschakelen kan lucht meerdere malen continu uit de hoge-druk afsluitklep worden vrijgegeven.en sommige koelmiddelen kunnen naar behoren worden gevuld volgens de werkelijke situatie.

 

4. Lage compressor efficiëntie

¢ Foutenanalyse ¢ Lage efficiëntie vankoelcompressorenverwijst naar de afname van het werkelijke uitlaatvolume, wat resulteert in een responsieve afname van de koelcapaciteit, onder constante bedrijfsomstandigheden.Dit verschijnsel komt vaak voor bij compressoren die al lang in gebruik zijn, met grote slijtage, grote openingen tussen verschillende onderdelen en een afname van de afdichtingsprestaties van de luchtklep, wat resulteert in een afname van de werkelijke verplaatsing.

¢ Oplossing ¢ Controleer of de pakketpapier van de cilinderkop is geperst en een lek heeft veroorzaakt; Controleer of de uitlaatklepplaten van hoge en lage druk niet goed gesloten zijn;Controleer de pasruimte tussen de zuiger en de cilinder

 

5Overmatige vorstop het oppervlak van de verdamper

¢ Foutenanalyse ¢ Langdurig gebruik vankoelkastde verdampers moeten met regelmatige tussenpozen worden ontdooid, anders wordt de vorstschaal op de verdamperleiding steeds dikker.Wanneer de hele pijpleiding is ingepakt in een transparante ijsschaal, zal het de warmteoverdracht ernstig beïnvloeden, waardoor de temperatuur in het magazijn niet binnen het vereiste bereik valt.

¢ Oplossing ¢ Stop met ontdooien, open de deur van het magazijn om luchtcirculatie mogelijk te maken, of gebruikventilatorenof andere apparaten om de bloedsomloop te versnellen en de ontdooiing te verkort.

 

6- Er is. koelmiddelolie in de verdamperpijplijn

Foutenanalyse: tijdens de koelcyclus blijft wat koelmiddelolie in de verdamperleiding.het zal zijn warmteoverdracht ernstig beïnvloeden en slechte koeling veroorzaken.

Verwijder de koelmiddel olie uit de verdamper, blaas hem schoon en droog hem dan.het kan worden gecomprimeerd vanuit de verdamperinlaat en vervolgens worden gedroogd met een spuitlamp.

 

7.Het koelsysteem is niet glad.

 Foutenanalyse  Door slechte reiniging van het koelsysteem verzamelt zich na meerdere gebruiksperioden geleidelijk vuil in het filter en worden enkele gaten in de mazen geblokkeerd.die een vermindering van de koelmiddelstroom tot gevolg hebben en het koeleffect beïnvloedenHet filterscherm bij de uitbreidingsklep en de zuigpoort van de compressor in het systeem vertoont eveneens een lichte verstopping.

De micro-blokkerende component kan worden verwijderd, schoongemaakt, gedroogd en vervolgens opnieuw worden geïnstalleerd.

 

8Filterverstopping

Foutenanalyse: Het droogmiddel wordt al lang gebruikt en vormt een pasta om het filter te verzegelen, of vuil verzamelt zich geleidelijk in het filter, waardoor het blokkeert.

¢ Oplossing ¢ Verwijder het filter, maak het schoon en droog, vervang het door een nieuw droogmiddel en installeer het in het systeem.

 

9. koelmiddel lek binnenhet temperatuursensorpakket van de uitbreidingsklep

¢ Foutenanalyse ¢ Na het lek van het temperatuursensor in het temperatuursensorpakket van de uitbreidingsklep, duwen de twee krachten onder het membraan het membraan naar boven,waardoor het klepgat sluit en het koelmiddel in het systeem niet doorgaatOp dit moment bevriest de expansie klep niet, is de lage druk vacuüm en is er geen geluid van de luchtstroom te horen in de verdamper.

 Oplossing  Stoppen van de machine en sluiten van het afsluitklep.gebruik een spuitstuk om de inlaat van het uitbreidingsklep te blazen om te zien of het geventileerd isHet kan ook visueel worden geïnspecteerd of worden ontmanteld voor inspectie en vervangen als het beschadigd is.

 

10.Het koeleffect van luchtgekoelde condensatoren in koelruimten is slecht

Foutenanalyse

1 De ventilator is niet aan.

2 De ventilatormotor is beschadigd.

3 Fan omgekeerde richting.

4 De omgevingstemperatuur is hoog (meer dan 40 °C).

5 De koelvinnen van de condensator worden door olie en stof geblokkeerd, waardoor de luchtcirculatie wordt belemmerd.

Gebruik een stalen draadborstel om het stof van het oppervlak te verwijderen of te reinigen.

 

11.Het koeleffect van watergekoelde condensatoren in koelkamers is slecht

Foutenanalyse

1 Koelingwaterklepniet geopend of te klein geopend, inlaatwaterdruk te laag

2 De watervolume regelaar werkt niet goed.

3 De schaal op de wand van de condensatorbuis is relatief dik.

 Oplossing  Controleer het volume van het koelwater.

 

12Er zit restlucht in.het systeem

Er is luchtcirculatie in het systeem, wat kan leiden tot hoge uitlaatdruk, hoge uitlaattemperatuur, hete uitlaatleidingen, slecht koel effect, compressor werkt voor een korte tijd,en een uitlaatdruk die de normale waarden overschrijdt.

[Oplossing] Stop de machine en laat lucht los bij het uitlaatklepgat.

 

13Afsluiting veroorzaakt.bij lage zuigdruk

Foutenanalyse: wanneer de zuigdruk in het systeem lager is dan de ingestelde waarde van de drukrelais, treden de contacten ervan op en sluiten de stroomvoorziening af.

1 - koelmiddellek 2. systeem geblokkeerd.

 

14Temperatuurcontroller buiten controle.

Foutenanalyse:temperatuurregelaarniet kan worden ingesteld of het temperatuursensorpakket onjuist is geïnstalleerd.

De temperatuurregelaar verwijderen om de contacten te controleren en de positie van de temperatuurgevoelige lamp aan te passen.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China Commerciële Vertoningsdiepvriezer Leverancier. Copyright © 2014-2024 commercialdisplayfreezer.com . Alle rechten voorbehoudena.